Ben je 18 jaar of ouder?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid.

E-liquid

E-liquid is de vloeistof die word verdampt in een E-sigaret. Hierbij kan worden gekozen voor vloeistof zonder nicotine of met nicotine. Bij brandySmoke hebben we vele soorten merken E-liquids in allerlei prijsklassen en met letterlijk honderden verschillende smaken. Neem een kijkje op de onderstaande pagina en bekijk welke E-liquid smaak het beste bij jou past!

Prijs

-

Categorieën

Reset

Veelgestelde Vragen

Na het aanschaffen van een E-sigaret is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste E-liquid in huis hebt om deze te vullen. Andere benamingen voor E-liquid zijn bijvoorbeeld damp vloeistof of elektrisch sigaret vloeistof. E-liquid is beschikbaar in vele verschillende smaken. Bij het dampen met een E-sigaret heb je uiteraard E-liquid nodig.

Dit gaan we nu uitleggen. Lees de onderstaande informatie goed door. E-liquid bestaat hoofdzakelijk uit twee basisvloeistoffen. Dit zijn VG en PG. Deze twee ingrediënten zijn nodig om e-liquid te maken. Maar er kan geëxperimenteerd worden tijdens het mengen van de twee vloeistoffen. Zo krijgt iedere E-vloeistof zijn eigen smaak en sterkte. verschillen zitten in de mate waarin deze twee zich tot elkaar verhouden. Hieronder een korte uitleg van wat VG en PG inhoud.

• VG(Vegetable Glycerin oftewel Plantaardige Glycerine): is zachter in de keel en dikker van structuur. De VG vloeistof zorgt voor meer damp en grotere wolken.
• PG(Propylene Glycol oftewel Propyleenglycol): geeft scherpte in de keel en is dunner van structuur. De PG vloeistof zorgt bij het dampen voor een tinteling in de keel.

Niet iedere e-liquid kan in alle elektrische sigaretten gebruikt worden. Dit komt door de dikte van de E-vloeistof. VG en PG staan altijd uitgedrukt in percentages (Voorbeeld 30% VG en 70% PG of 50% VG / 55% PG). Tevens is het belangrijk om te weten dat hoe hoger de VG is, hoe dikker de vloeistof uiteindelijk is.

Er bestaan heel veel verschillende soorten e-liquid smaken met verschillende VG en PG gehaltes. Ieders smaak is weer anders. Experimenteer daarom met de verschillende soorten vloeistoffen en smaken tot je jouw favoriete smaak hebt gevonden!

De dikte speelt een belangrijke rol bij de keuze van je E-vloeistof. In iedere E-sigaret zit namelijk een coil. Deze coil heeft een weerstand welke wordt uitgedrukt in ‘Ohm’. Deze kan een waarde hebben van 0,1 tot 2,0 ohm. Desvte lager de weerstand, hoe hoger het % VG wat je kunt gebruiken in de e-liquid. Kort gezegd zou je de volgende richtlijnen aan kunnen houden:

• Pod systeem: Maximaal 50% VG
• Vape Pen: Maximaal 50% VG
• Sub Ohm: Minimaal 50% VG
• BOX MOD: Minimaal 50% VG

Als je twijfelt of je E-liquid geschikt is voor je E-sigaret? Kies dan een 50/50 verhouding e-liquid. Deze zijn namelijk altijd geschikt! Op het moment dat je een te dikke vloeistof in je vape doet zal de e-sigaret niet optimaal werken en zal dan ook gaan knetteren of de coil in de e-sigaret zal sneller defect gaan.

Vanaf het begin van de komst van de elektronische sigaret wordt deze gecombineerd met vloeibare nicotine. Nu is er een nieuwe trend op komst, namelijk Nic salt E-liquid. Deze e-liquid bevat geen vloeibare nicotine maar nicotinezout. Het grootste verschil met normale nicotine is dat de invloed op de smaak ten opzichte van normale e-liquid vele malen lager is. Hierdoor proeft u de nicotine veel minder sterk tijdens het nemen van een puff. Een andere bijkomstigheid van Nic Salt is dat de opname van de nicotine veel efficiënter is. Hierdoor heeft u langere voldoening en zal u minder snel behoefte hebben om nogmaals te roken. De smaak van de nicotine heeft een sterke invloed op de hoge nicotinegehaltes, daarom is Nicotine Zout dan ook voornamelijk populair bij gebruikers van hoge nicotinegehaltes. Daarnaast is nicotine zout zeer geschikt voor het gebruik in Pod systemen. Maar ook kan nicotine zout ook worden gebruikt in een Vape Pen. Echter is het niet verstandig om nicotine zout te gebruiken in een BOX Mod e-sigaret.

E-liquid heeft een houdbaarheidsdatum van ongeveer 2 jaar. Wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken wil dat niet direct zeggen dat de e-liquid niet meer te gebruiken is. De e-liquid is nog te gebruiken alleen zal deze niet meer helemaal de smaak hebben die je normaal gewend bent. bekend bent. Ook zal de e-liquid na een tijdje verkleuren. Dit komt omdat de nicotine in het product langzaam afneemt. Het is dus nog steeds mogelijk om de e-liquid te gebruiken.

Nicotine is een optionele keuze voor vapers. Er hoeft niet perse nicotine te zitten in een e-liquid. Maar voor iemand die net stopt met het roken van de traditionele sigaret is dit wel nodig om te beginnen. Er kan gekozen worden uit verschillende nicotine gehaltes waaronder: 0, 3, 6, 12 en zelfs 18mg nicotine. 18mg is ook het hoogste verkrijgbare gehalte. Wij raden aan om verschillende vloeistoffen te testen met verschillende nicotine gehaltes. Ze kan je er achter komen welke het beste bij jou past.

Dit gebeurt veel bij het gebruik van oudere e-liquids. Het is een normaal proces en het is ook niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken. Het heeft te maken met oxidatie. Wanneer de verkleuring van de vloeistof begint in de tank en niet in het flesje zelf is dit vaak een indicatie voor het vervangen van de coil van jou e-sigaret. De verkleurde e-liquid is niet schadelijk en kan nog steeds gebruikt worden.

Dit fenomeen noemen ze ook wel eens vape tong. Dit kan liggen aan verschillende factoren.

1. Een droge mond, Wanneer je een droge mond hebt komt dit door onvoldoende speeksel in de mond. Wanneer dit het geval is zal je vermogen om te proeven afnemen.

2. Je gebruikt je Smaak te vaak. Wanneer je je favoriete smaak eindelijk hebt gevonden kan het zijn dat je bij overmatig gebruik van alleen die specifieke smaak je smaak afneemt. Dit houdt in dat na een verloop van tijd je vermogen om die aroma op te nemen drastisch afneemt. Hierdoor zal de smaak minder worden. Dit kan je zelf makkelijk tegen gaan door voor een tijdje een andere smaak te gebruiken in de e-sigaret. Zo blijf je veel langer plezier houden van je favoriete smaak zonder de smaak te verliezen.

3. Het roken van sigaretten is een grote reden dat je de smaak niet meer ervaart zoals je hem normaliter kent. Dit komt doordat de rook van sigaretten een aanval is op je smaak en ruikvermogen.

4. Het fenomeen “Chainvaping” wanneer je de e-sigaret te vaak gebruikt zal ook dit ook zorgen voor een mindere smaak. Leg je e-sigaret regelmatig weg en blijf niet langdurig binnen een korte tijd vape.

Wegwerp

Accessoires

BrandySmoke.

Brandy Smoke.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* indicates required
1
    1