Ben je 18 jaar of ouder?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid.

MOD

BrandySmoke beschikt over hoge kwaliteit MODS en BOX mods voor de ervaren elektronische roker. Wij hebben een speciale selectie van de beste en populairste merken MODS beschikbaar gesteld. Ze beschikken allemaal over uitgebreide functionaliteiten en een temperatuursregeling. Ervaren vapers kunnen met deze producten hun ervaring compleet naar eigen wens optimaliseren. Neem snel een kijkje op de onderstaande pagina voor alle MODS en BOX mods! 

Prijs

-

CategorieënReset

Veelgestelde Vragen

Mods zijn blokjes of boxjes waarmee gedampt wordt. Dit worden ook wel Box Mods genoemd. Eigenlijk is dit niets meer of minder dan een batterij die je zelf in kan stellen. De mods hebben vele functies en komen in allerlei formaten voor. Box Mods zijn te onderscheiden, ze zijn er met een interne of met verwisselbare batterijen. Ook het aantal wattage’s en modi verschillen per Box Mod is verschillend.

Een interne batterij is een batterij die vast zit in een Box Mod, deze zijn niet verwisselbaar of te vervangen ze beschikken ook over een vast aantal mAh. Een verwisselbare batterij is dus wel te vervangen, afhankelijk van de batterij die je kiest zijn het aantal mAh’s verschillend. Met en interne batterij blijft de Box Mod wat compacter en kleiner. Zo zijn er bijvoorbeeld hele kleine Box Mods beschikbaar die je gemakkelijk in je handtas of in je broekzak kunt doen. Met een verwisselbare batterij is de Box Mod over het algemeen wat groter. Het is wel weer makkelijk dat als de batterij versleten of leeg is je deze kan vervangen. De Box Mods die gebruik maken van verwisselbare batterijen zijn vaak iets groter omdat er in de behuizing ruimte voor verwisselbare batterijen moet zijn.

De gebruiksduur of capaciteit van een batterij wordt uitgedrukt in milli wel ampères ook mAh genoemd. Hoe lang je kunt dampen op 1 batterijlading is ook onderhevig aan hoeveel stroom (Ampère) er gevraagd wordt Heb je een Box Mod met een batterij van 1100 mAh en gebruik je deze op 40 watt dan is de batterij snel leeg. Maar gebruik je een Box Mod op 40 watt waar twee 18650 batterijen welke gezamenlijk 6000 mAh aan batterijcapaciteit leveren dan kun je een stuk langer dampen op één lading.

Iedere Box Mod heeft zijn eigen bereik, zo zijn er mods die tot 85 watt of tot zelfs 220 watt vuren. Hoeveel watt je nodig hebt is verschillend per verdamper, er zijn verdampers met coils die tot 100 watt gevuurd kunnen worden. Zo heb je ook verdampers met coils die maximaal 12 a 14 watt aankunnen. Veel voorkomend praktijkvoorbeelden is een Box Mod die bijvoorbeeld tot 80 watt kan vuren, maar op ongeveer 30 watt wordt gedampt. Het valt te vergelijken met een auto, deze heeft een topsnelheid van 250 km/u maar in de praktijk wordt dit bijna nooit gebruikt. Zo ook met de Box Mods de optie is er maar het is niet mogelijk om met elke “setup” te gebruiken. Wat doen wattage’s als je deze gaat instellen? Als je de wattage’s omhoog gaat instellen gaat er meer stroom (voltage) door de coil, deze wordt hierdoor heter en er wordt meer damp geproduceerd. Als de coil met een te hoog voltage wordt gevuurd kan deze ook te heet worden en verbranden. Hoe meer stroom er gebruikt wordt hoe sneller de batterij leeg gaat. Stel je de wattages lager in dan gaat er ook minder stroom door de coil en deze blijft vervolgens iets koeler. Hierdoor krijgt je dan minder- en een iets koelere damp. De ideale wattage instelling wordt ook wel de “sweet spot” genoemd. Dit is het punt waarop voor jou de dampproductie en smaak het beste zijn.

Wegwerp

Accessoires

BrandySmoke.

Brandy Smoke.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* indicates required
0
    0
    Winkelwagen is leeg